Farmakogeneettinen testi
Ota yhteyttä!

Ota yhteyttä!

Lääkehoito määrätään entistä vahvemmin potilaan yksilöllisten, geneettisten ominaisuuksien mukaan. Lääkevasteen geneettinen vaihtelu on paljon tutkittu aihe. Farmakogeneettisen tiedon tulkitseminen ja hyödyntäminen vaatii asianmukaisen geenitestin.

Genomitiedon hyödyntäminen lääkehoidossa lisää tutkitusti lääkityksen tehoa ja turvallisuutta. Lääkkeiden metaboliaa säätelevien entsyymien aktiivisuus on lääkeaineiden välisten interaktioiden ohella merkittävin yksillöllistä lääkevastetta selittävä tekijä. Tähän mennessä on tunnistettu ainakin 120 lääkeainetta, joiden vaikutus riippuu merkittävästi potilaan omasta perimästä. Farmakogeneettisen testin avulla voidaan valita oikea lääke oikealla annoksella potilaan perimän mukaan.

Testin sisältö

Farmakogeneettinen testi analysoi 11 - 17 eri geeniä ja näiden pohjalta lähes sata lääkeainetta. Testin tulokset ovat helposti tarkasteltavissa Geenitaltio-palvelun kautta, ja voit hyödyntää niitä koska vain, kun sinulle ollaan määräämässä uutta lääkettä. Tulokset voi myös linkittää Lääkkeeni-sovellukseen, jolloin kaikki sovelluksen geneettistä vaihtelua sisältävät kauppanimet näyttävät lääkehoidon suosituksen henkilökohtaisen geeniperimäsi mukaisesti. Testillä voidaan välttää haittaa, vaivaa ja tarpeettomia terveydenhuollon lisäkustannuksia.

Tilaa testi

Farmakogeneettinen testi on tällä hetkellä saatavilla mm. Aavan, Mehiläisen, Diacorin ja Terveystalon toimipisteistä. Lisää tietoa paikoista osoitteessa geenitaltio.fi. Keskustelu lääkärisi kanssa geenitestin mahdollisuudesta.